1822-2022: ‘200 jaar Sint-Cecilia Veurne’

In 2022 vierde de harmonie haar 200ste verjaardag. We blikken terug op een succesvol jubileumjaar.

Het boek ‘200 jaar Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Veurne’ geschreven door onze voorzitter Ivan Winnock kan aangekocht worden in Visit Veurne. De kostprijs bedraagt 20 euro.

Concert Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen

5 mei 2022

De Koninklijke muziekkapel van de Gidsen werd opgericht in 1832 als particuliere muziekkapel van de Koning. De identiteit van de muziekkapel berust op de structuur van een groot harmonieorkest aangevuld met een uniek cavalerie-trompetterkorps. Daarnaast heeft ze een klassieke repertorium dat ontstaan is uit een uniek patrimonium van werken die specifiek gecomponeerd of bewerkt werden voor dit orkest. Ten slotte kent ze een opvolging van prestigieuze dirigenten.
Door deze pijlers kan het orkest en haar trompetterkorps al haar taken vervullen volgens de hoogste kwaliteitscriteria.

De muzikale rijkdom van de Koninklijke muziekkapel van de Gidsen is dat van een groot harmonieorkest en een cavalerie-trompetterkorps van internationale faam.

Op 5 mei brengen ze een concert ter ere van het 200-jarig bestaan van de harmonie in de Sint-Walburgakerk te Veurne.

Kaarten zijn te verkrijgen bij de muzikanten of via VISIT Veurne. In voorverkoop kosten de kaarten 20 euro, aan de deur 25 euro.

Muziekfestival

11 juni 2022

De harmonie nodigt tal van bevriende muziekmaatschappijen uit, die op 11 juni het beste van zichzelf zullen geven in het centrum van Veurne. Vanaf 14.30 uur wordt er gemarcheerd door de straten van de stad met omstreeks 15 uur een ultieme apotheose op de Grote Markt. Dit evenement is volledig gratis.

De volgende korpsen zullen te aanschouwen zijn:

  • Koninklijke Katholieke Fanfare Nieuwpoort
  • Koninklijke Harmonie ‘Vrienden van de Brandweer’ Oostduinkerke
  • Koninklijke Fanfare Houtemnaere Blyft te Gaere
  • Ypres Surrey Pipes and Drums – Doedelzak Band
  • Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Jabbeke

Aperitiefconcert Koninklijke Harmonie Sint Cecilia Veurne

12 juni 2022

De harmonie brengt voor haar stadsgenoten een aperitiefconcert dat doorgaat op de Grote Markt van Veurne om 11 uur. Dit concert is volledig gratis.

Kioskconcerten

11 september 2022

Op 11 september zal er de volledige dag muziek klinken doorheen het stadspark van Veurne. Op de prachtige kiosk brengen enkele muziekmaatschappijen een concert, dat volledig gratis te bewonderen zal zijn.

Het programma:

11u: Orchestre d’Harmonie Municipal d’Hondschoote

14u: Harmonieorkest W.I.K Sint-Martens-Latem

16u: Die Freundschafts Blaskapelle Diksmuide

Ceciliafeesten

12 november 2022

Naar jaarlijkse traditie viert de harmonie haar patrones op 12 november met een optocht door het centrum van Veurne. Om 17u wordt ze verwacht op het stadhuis ‘De Seylsteen’ om de gevierde muzikanten en bestuursleden te decoreren.  De festiviteiten worden afgesloten met een banket en dansgelegenheid.

Jubileumconcert ‘200 jaar Sint-Cecilia’

18 november 2022

De viering van het 200-jarig bestaan wordt afgesloten met een prachtig concert door de harmonie. Samen met alle muzikanten werd op zoek gegaan naar de beste muziekstukken doorheen een rijke geschiedenis aan concerten. Zoals de traditie het betaamd wordt er opnieuw een punchverbranding gedaan. Ereleden kunnen op vertoon van hun lidkaart een gratis punch bekomen.

Het concert gaat door op vrijdag 18 november 2022 in Zaal ‘De Zonnebloem’ en vangt aan omstreeks 20.15u. De toegang is gratis.